Gemini 1.5

Gemini 1.5 Pro är Googles nästa generations AI-modell som bygger på framgångarna med dess föregående modeller. Den presenterar en rad förbättrade funktioner och förmågor som lyfter AI-användningen till en ny nivå.

En av de mest revolutionerande funktionerna hos Gemini 1.5 Pro är dess förmåga att förstå och hantera upp till 1 miljon tokens, vilket tillåter den att bearbeta en oerhört stor mängd information på en gång. Detta innebär att modellen kan behandla mycket stora datamängder, som timmar av visuellt innehåll eller tusentals sidors text utan att förlora sammanhang eller detaljer.

Multimodal funktion

Gemini 1.5 Pro är en multimodal modell, vilket betyder att den kan förstå och generera innehåll över flera olika typer av data som text, bilder, video och ljud 1. Detta gör den oerhört mångsidig och användbar i en rad olika sammanhang, från innehållsanalys till sammanfattning av komplexa data.

Analys av videor

Modellen har också förmågan att analysera videor och identifiera detaljer som kan vara svåra att uppfatta, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för analyser av multimedia material.

Kompatibilitet och prestanda:

  • Gemini 1.5 är nästa generations modell som använder en ny Mixture-of-Experts (MoE)-metod för att förbättra effektiviteten och erbjuder ett 1 miljon token-kontextfönster.

  • Gemini 1.5 Pro, den mellanstora multimodala modellen, är optimerad för skalning över ett brett utbud av uppgifter och är tillgänglig för privat förhandsvisning i Google AI Studio.

  • Modellen har ett nytt, experimentellt 1 miljon tokens kontextfönster och är tillgänglig på 38 språk i över 180 länder och territorier.

  • Gemini 1.5 Pro kommer som standard med ett kontextfönster på 128 000 token, men den privata förhandsgranskningen kommer att ha tillgång till det experimentella kontextfönstret på 1 miljon token.

  • Utvecklare kan ladda upp flera filer, som PDF-filer, och ställa frågor i Google AI Studio. Det större sammanhangsfönstret gör att modellen kan ta in mer information, vilket gör resultatet mer konsekvent, relevant och användbart. Utvecklare kan anpassa Gemini för specifika behov på några minuter inifrån Google AI Studio och integrera Gemini API för att bygga nya AI-drivna funktioner.

  • Räkna med viss fördröjning i den här förhandsvisningsversionen på grund av den experimentella karaktären hos funktionen för stora sammanhangsfönster, men Google är glada över att starta en gradvis lansering när de fortsätter att finjustera modellen och få feedback.

Kostnad:

Gemini 1.5 Pro är fortfarande i en begränsad förhandsvisningsfas och är tillgänglig för ett urval utvecklare och företagskunder via Googles AI-verktyg som AI Studio och Vertex AI.

Priset för Gemini 1.0 Pro modellen har uppdaterats och erbjuder en bra balans mellan kostnad och prestanda för många AI-uppgifter. Den stabila versionen är prissatt 50 % lägre för textinmatning och 25 % lägre för utgångar än tidigare aviserat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *