Gemini

Google Gemini är en del av Googles mest kraftfulla och kapabla AI-modeller, som har kapacitet att erbjuda en ny nivå av prestanda och funktionalitet för användare och utvecklare.

Gemini är särskilt utformad för att hantera mycket komplexa uppgifter och har visat sig överträffa människors expertis inom flera områden. Den största modellen Ultra 1.0 är den första som överträffar människoexperter på MMLU (massiv fleruppgiftsspråkförståelse), en indikator som använder en kombination av 57 ämnen såsom matematik, fysik, historia, lag, medicin och etik för att testa kunskap och problemlösningsförmåga.

Multimodal funktionalitet

Gemini Ultra 1.0 skiljer sig från tidigare modeller genom sin multimodala funktionalitet, som kan förstå och kombinera olika typer av information som text, kod, ljud, bild och video. Detta gör att modellen kan hantera en mer nyanserad förståelse och bättre besvara komplexa frågor.

Till skillnad från tidigare AI-modeller som oftast fokuserade på text, har Gemini Ultra 1.0 förbättrade multimodala kapaciteter, vilket inkluderar interaktiv kodning och förmågan att hantera bild- och videoinnehåll utan att behöva stödja sig på OCR-system (optical character recognition) som extraherar text från bilder.

Funktionerna för Gemini Advanced inkluderar:

  • Personlig handledning – Skapar steg-för-steg-instruktioner, exempelquiz och diskussioner anpassade till din inlärningsstil.
  • Avancerad kodningshjälp – Fungerar som en bollplank för idéer och hjälper till att utvärdera olika kodningsmetoder.
  • Stöd för digitala skapare – Genererar nytt innehåll, analyserar trender och brainstormar sätt att öka sin publik.
  • Utökade multimodala funktioner – Kommande funktioner som kommer att inkludera fler interaktiva kodningsfunktioner, djupare dataanalysförmåga med mera.
  • Integration med Google-verktyg – Möjlighet att använda Gemini i Gmail, Docs, Slides, Sheets och andra Google-tjänster.

Integrering med produkter och tjänster

Google har även integrerat Gemini-modellerna i produkter och tjänster som används varje dag. Till exempel är Gemini snart tillgänglig i Gmail, Docs, Sheets, Slides och Meet för Workspace-användare. För konsumenter är planer för integrering med Google One AI Premium plan, vilket erbjuder det bästa i Googles AI-funktioner på en plats.

För att få tillgång till de mest kraftfulla funktionerna kan användare prenumerera på Google One AI Premium planen, som ger tillgång till Gemini via en ny app på Android och Google-appen på iOS.

google-Gemini-ultra-abonnemang

Kostnad:

  • Gemini Advanced är den mest kraftfulla versionen av Google AI-chatboten och är nu inkluderad i Google One AI Premium prenumeration, som kostar $19.99 per månad.
  • Prenumerationen inkluderar en två månaders gratis provperiod på Gemini Ultra 1.0, den mest avancerade modellen.
  • Detta prenumerationserbjudande innehåller inte bara tillgång till den avancerade AI:n utan också de befintliga förmånerna med Google One Premium-prenumerationen, som inkluderar 2TB lagring.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *