Photoshop

Adobe Photoshop använder generativ AI för att skapa och redigera bilder med innovativa verktyg som Generativ fyllning, Generativ utökning och Innehållsanpassad fyllning. Den beskriver hur AI-drivna funktioner i Photoshop, som Firefly, underlättar redigeringsprocessen och ger användaren möjlighet att utforska nya kreativa möjligheter.

Några exempel på generativa AI-funktioner som erbjuds av Photoshop inkluderar:

  • Generativ fyllning: Detta verktyg låter dig lägga till nya element i en bild genom att bara beskriva vad du vill lägga till med en textprompt. Det kan vara allt från rosa fjärilar till snötäckta berg, vilket ger dig möjlighet att enkelt skapa komplexa scener.
  • Generativ utökning: Med detta verktyg kan du utöka din bild åt vilket håll som helst genom att dra beskärningsverktyget utanför bildens ursprungliga gränser. Det genererar automatiskt innehåll som passar sömlöst in i den befintliga bilden, vilket är perfekt för att skapa bredare landskap eller lägga till mer bakgrund.
  • Objektmarkering: Denna funktion underlättar processen att markera specifika objekt i en bild. Genom att använda AI kan Photoshop automatiskt identifiera och markera objekt, vilket gör det enklare att redigera eller ta bort specifika delar av en bild.
  • Innehållsanpassad fyllning: Detta verktyg används för att ta bort oönskade element från en bild, varpå Photoshop automatiskt fyller i det tomma utrymmet med innehåll som matchar omgivningen. Det är användbart för att rensa upp bilder genom att ta bort objekt, personer eller annat oönskat innehåll.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *