PimEyes

PimEyes är en online ansiktsökningsmotor som använder sig av ansiktsigenkänningsteknik för att utföra en omvänd bildsökning. Genom att ladda upp en bild kan användare hitta var bilder med givna ansikten har publicerats på nätet. Tjänsten hjälper också användare att skydda sin integritet genom att låta dem övervaka sitt online-utseende och ta bort sina bilder från sökresultat.

Omvänd bildsökning med ansiktsigenkänning på PimEyes fungerar genom att använda avancerad ansiktsigenkänningsteknik för att analysera och jämföra de bilder som laddas upp av användarna med bilder som finns tillgängliga på internet.

Processen kan beskrivas i följande steg:

Uppladdning av Foto: Användaren laddar upp en bild på sig själv eller använder enhetens kamera för att ta ett nytt foto. PimEyes lagrar inte bilden efter sökningen.

Ansiktsigenkänning: Bilden analyseras med hjälp av ansiktsigenkänningsteknik. Systemet identifierar ansiktet på bilden och extraherar specifika kännetecken som är unika för det ansiktet.

Sökning: Med de extraherade kännetecknen genomför PimEyes en omfattande sökning över internet för att hitta bilder som innehåller ett ansikte med liknande kännetecken. Sökningen inkluderar olika webbplatser men exkluderar sociala medier och videoplattformar.

Resultat: Användaren får en lista över bilder som hittats på internet där det uppladdade ansiktet förekommer. Resultaten inkluderar inte bara bilder som är identiska med den uppladdade bilden utan också bilder där personen finns med i olika sammanhang, bakgrunder, med olika frisyrer eller till och med med andra personer.

Skydd av integritet: PimEyes erbjuder också verktyg för att skydda användarens integritet, inklusive möjligheten att ställa in varningar för att få meddelanden när nya bilder på användaren hittas online, samt alternativ för att begära borttagning av bilder från PimEyes sökresultat (observera att detta inte tar bort bilden från dess ursprungliga källa på internet).

Kostnad:

Pluskonto upp till 25 gratis sökningar dagligen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *